Er zijn belangrijke verschillen tussen berichten en pagina’s in je WordPress-blog.


Berichten

Berichten zijn teksten die in omgekeerde chronologische volgorde op de homepage van de blog of op de berichtenpagina worden weergegeven als je er een hebt ingesteld via Customizer → Homepage-instellingen.Als je een of meer sticky berichten hebt, worden deze vóór andere berichten weergegeven. Berichten zijn beschikbaar in de Archieven, Categorieën, Recente berichten en andere widgets. Berichten worden ook weergegeven in de RSS-feed van de blog. In de Aflees-instellingen kun je instellen hoeveel berichten tegelijk worden weergegeven. De URL voor een bericht bevat de datum waarop het bericht is gepubliceerd, zoals hier:

http://jouwcooleblog.wordpress.com/2016/11/30/post-title/


Pagina’s

Pagina’s zijn statisch en worden niet per datum weergegeven. Op pagina’s kunnen geen tags worden toegepast. Een pagina Over is een klassiek voorbeeld. Pagina’s kunnen in de sidebar worden weergegeven met de widget Pagina’s en sommige thema’s geven pagina’s in tabbladen weer bovenaan de blog. Als je 50 pagina’s hebt en de widget Pagina’s gebruikt, dan worden alle pagina’s altijd weergegeven. De URL voor een pagina ziet er als volgt uit:

http://jouwcooleblog.wordpress.com/paginatitel/